Altranscon-Grup, acţionată în judecată de investitorii care nu şi-au primit apartamentele

crima

Un grup de investitori a atacat în judecată compania Altranscon-Grup care s-a angajat să contruiască mai multe blocuri de locuit în comuna Bubuieci, municipiul Chişinău. Firma este în proces de insolvabilitate.

Altranscon-Grup a promis să contruiască şase blocuri de locuit în Bubuieci care urmau să fie date în exploatare până la sfârşitul anului 2013. Aproape 100 de persoane au investit în acest proiect imobiliar aproximativ un milion de euro, dar casele aşa şi nu au fost terminate. Mai mult, construcţia câtorva blocuri nici nu a început, potrivit investitorilor.

Altranscon-Grup SRL a fost înregistrată la Camera Înregistrării de Stat (CÎS) la data de 13.12.2005. Compania are doi fondatori: Carauş Andrian Nicolae (70%) și Carauş Grigore Nicolae (30%), care este şi administratorul companiei. La 01.08.2013, potrivit Casei Naţionale de Asigurări Sociale (CNAS), Altranscon-Grup avea restanţe faţă de bugetul asigurărilor sociale de stat în sumă de 189.800 de lei.

Datele CÎS arată că firmei Altranscon-Grup SRL i-au fost aplicatE 30 de interdicţii judecătoreşti, prima datând din 18.01.2012. Cu toate acestea, la 08.04.2013 Primăria mun. Chişinău i-a eliberat companiei autorizaţia de construire nr.109, care prevede construcţia mansardei la blocul locativ din str. Valea Crucii, nr. 22/1.

SRL Kartier Konstruct Company este fondată de aceleaşi persoane – Carauş Andrian Nicolae şi Carauş Grigore Nicolae, dar şi de Carauş Nicolae Nicolae. Compania a fost înregistrată la CÎS la 31.07.2012. E de remarcat că ambele companii au un capital social de câte 5.400 de lei, adică minimul permis de legislaţie.

Nimeni nu a răspuns la telefoanele de contact ale Kartier Konstruct, iar pagina web oficială a companiei www.kartierkonstruct.md nu mai poate fi accesată. Potrivit investitorilor, noul administrator al companiei ar fi fost desemnat avocatul Gheorghe Panov, care, de asemenea, nu a putut fi de găsit. Pe profilul companiei de pe o reţea socială scrie că aceasta are afaceri imobiliare şi în România.

La data de 10 iunie va avea loc adunarea generală a investitorilor. Toţi cei care au semnat contracte de investiție şi vânzare-cumpărare cu compania Altranscon-Grup sunt rugați să ia legătura cu adunarea investitorilor, pentru a depune o cerere colectivă în instanțiile de profil privind încasarea banilor investiți in proiectul „Cuibul Familiei” din or. Bubuieci, str. Dumbravei nr. 28.

Echipa LaEtaj